zondag 15 april 2012

Vier opstandelingen gedood bij aanval op regeringsgebouwen en NAVO in Logar

Bij een aanval van militanten op overheidsgebouwen en een NAVO-basis in Pul-i-Alam, de hoofdstad van de Oost-Afghaanse provincie Logar, zijn zondag vier aanvallers omgekomen. Acht leden van de Afghaanse veiligheidsdiensten raakten gewond.

Dat meldt het persagentschap Pajhwok. “Four attackers were killed and eight security men were injured after the insurgents attacked government offices and a NATO military base in central Logar province.”

In Pul-i-Alam werden het huis van de gouverneur, het politiehofdkwartier, een basis van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO en het departement van het National Directorate of Security (NDS) aangevallen, zo meldt Pajhwok.

Het National Directorate of Security is de Afghaanse inlichtingendienst.

Vier militanten werden tijdens een vier uur durende schotenwisseling met Afghaanse en internationale troepen gedood.

Onder de gewonden zijn drie leden van de inlichtingendienst, evenveel soldaten en twee politieagenten.

De politiecommandant, brigade-generaal Ghulam Sakhi Rogh Lewanai, zegt dat toen het treffen escaleerde het Afghaanse personeel luchtsteun vroeg van de ISAF.

Zondag vielen de Taliban gelijktijdig in verschillende delen van Afghanistan overheidsgebouwen en bases van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO aan.

Zie ook:
7 opstandelingen gedood bij zelfmoordaanval op VS-basis in Jalalabad
Aanval op politieacademie in Gardez in Oost-Afghaanse provincie Paktia